Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Potrafi się nieźle wkurzyć i ciskać talerzami, ale gotuje...
fot. Grzegorz Olkowski

10 rzeczy, które powinniśmy wiedzieć o gęsi, zanim ją zjemy 11 Listopada [zdjęcia]

10 rzeczy, które warto wiedzieć o gęsi, zanim ją zjemy 11 Listopada

Potrafi się nieźle wkurzyć i ciskać talerzami, ale gotuje palce lizać i ma głowę pełną pomysłów. Także na gęsinę.

Magda Gessler - najpopularniejsza restauratorka w kraju, znana z programu Kuchenne Rewolucje - udowadnia, że kuchnia polska nie kończy się na schabowym i pomidorówce. Gessler do swoich lokali wprowadziła gęś pieczoną. Bywa też, że podczas kulinarnych rewolucji w TVN-owskim show, podpowiada restauratorom, by postawili właśnie na gęsinę.

Magda Gessler w 2017 r. brała udział w Festiwalu Gęsiny w podtoruńskim Przysieku. Dodajmy, że w tym roku tajnikami przyrządzania gęsiny dzielił się m.in. Michel Moran (znany jako juror MasterChefa).

Polecamy: Festiwal Gęsiny w Przysieku 2019 - zdjęcia

Zobacz również

Summer Hot Festival w Świeciu 2024. Kto wystąpi?

Summer Hot Festival w Świeciu 2024. Kto wystąpi?

Ogólnopolski Turniej Tańca Towarzyskiego O Złote Jabłko. Była rywalizacja [ZDJĘCIA]

Ogólnopolski Turniej Tańca Towarzyskiego O Złote Jabłko. Była rywalizacja [ZDJĘCIA]

Polecamy

Oscarowa muzyka na legendarnych skrzypcach Stradivariusa w Operze Krakowskiej

Oscarowa muzyka na legendarnych skrzypcach Stradivariusa w Operze Krakowskiej

Gdy drużyna Bravo zjeżdża na stadion, dzieją się rzeczy doprawdy dziwne

Gdy drużyna Bravo zjeżdża na stadion, dzieją się rzeczy doprawdy dziwne

Sanatorium Uzdrowiskowe MSWiA w Krynicy-Zdroju ma nową dyrektor. To Iwona Wachna

Sanatorium Uzdrowiskowe MSWiA w Krynicy-Zdroju ma nową dyrektor. To Iwona Wachna