Wybieramy Kelnera Roku
Dzień dobry, nazywam się Ariel Szczesiak pierwsze kroki na sali restauracyjnej stawiałem pod koniec lat 90 tych w Hotelu Anders w Starych Jabłonkach jestem kelnerem z 25 letnim doświadczeniem. Aktualnie pracuję w Krynicy Zdrój w Karczmie u Walusia gdzie mam przyjemność obsługiwać naszych wspaniałych gości. W pracy kelnera najważniejsza jest wysoka kultura osobista oraz profesjonalizm. Staram się zawsze być uprzejmy, uśmiechnięty i gotowy do pomocy. Klienci muszą czuć się mile widziani i komfortowo, a moim celem jest, aby każda wizyta w naszej Karczmie była dla nich wyjątkowym doświadczeniem. Znajomość menu jest kluczowa, dlatego w przypadku dodania nowych pozycji do karty należy dokładnie poznać skład poszczególnych potraw by nieomylnie je zaproponować, pamiętając o zasadzie food, wine pairing. Na przykład, nasze danie z kuchni regionalnej - Baranina w sosie piernikowym z puree orzechowym, korzenną gruszką i bukietem surówek idealnie komponuje się z czerwonym winem Bodega Piedra Negra Malbec, Alta Colección które polecam dla gości wybierających to danie. Przy serwowaniu dań i napojów zawsze zwracam uwagę na szczegóły. Pamiętam o zasadach, takich jak nie serwowaniu wina podczas konsumpcji zupy czy zabrania przypraw ze stołu przed serwowaniem deseru i podawanie kawy na koniec po jego zjedzeniu gdyż jest to digestif. Czasami zdarzają się trudne sytuacje, nietypowe prośby klientów. W takich momentach zachowuję spokój i staram się znaleźć najlepsze rozwiązanie. Podsumowując, praca kelnera to nie tylko serwowanie dań, ale przede wszystkim tworzenie wyjątkowej atmosfery i dbanie o zadowolenie gości. Dziękuję za uwagę i mam nadzieję, że oddacie Państwo na mnie swój głos. Do zobaczenia przy stole ! Pozdrawiam Ariel Szczesiak
- Kliknij i odwiedź stronę internetową
- Telefon dla klientów: 184477223
____________
UWAGA! Ważna informacja dla osób
warto zadbać o swoją prezentację
w plebiscycie - można dodać zdjęcia
i opis lub zaktualizować dane
____________
Czytaj więcej o plebiscycie