Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Aromatyczna zupa orzechowa z grzankami [PRZEPIS]

mad
Zupa orzechowa.
Zupa orzechowa. 123 rf
Przepis na zupę orzechową.

Zupa z orzechów? Jak najbardziej! W czasie chłodów bardzo smakują mi zupy pełne aromatycznych bakalii. Zupa orzechowa przypadnie do gustu dzieciom i dorosłym – mówi Angelika Chachlowska z Brzeska.

Składniki

  • litr wywaru z warzyw
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 20 dag posiekanych orzechów
  • włoskich
  • 2 żółtka
  • sól, pieprz, cukier


Wykonanie

Śmietanę utrzeć z solą, cukrem i żółtkami. Zagotować wywar z warzyw z posiekanymi orzechami. Na wrzątek stopniowo wlewać (mieszając) przygotowaną śmietanę (nie gotować!). Podawać z grzankami z bułki.

Zobacz koniecznie:TOP 25 tradycyjnych, domowych polskich zup naszych Czytelników

Zobacz koniecznie: Tradycyjna kuchnia polska – przepisy. TOP 20 dań obiadowych kuchni polskiej naszych Czytelników


Zobacz też:
Rozgrzewająca zupa z soczewicy z orzechami włoskimi

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wideo
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska