2/12

Zupa-krem z brokułów Krystyny SikorySkładniki brokuł2 ząbki czosnkumała cebula wywar mięsny lub jarzynowy około 1 1/2 litra2 łyżki gęstej śmietany łyżka

pixabay.com

Poprzednie Następne
Przeglądaj również za pomocą strzałek na klawiaturze Poprzednie Następne

Zupa-krem z brokułów Krystyny Sikory

Składniki

brokuł
2 ząbki czosnku
mała cebula
wywar mięsny lub jarzynowy około 1 1/2 litra
2 łyżki gęstej śmietany
łyżka masła

Wykonanie

Cebulę i czosnek drobno pokroić, przesmażyć na maśle. Całość zalać wywarem i wrzucić pokrojony brokuł – pogotować, doprawić solą i pieprzem do smaku. Wszystko razem zmiksować. Podawać z groszkiem ptysiowym lub jak kto woli – z makaronem czy zacierką. Na wierzchu zrobić kleksa ze śmietany. Wróć do artykułu

Najnowsze wiadomości

reklama

Polecamy

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3