Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Czas na grilla. Grillowane ziemniaki w plastrach boczku [PRZEPIS]

mad
Grillowanie ziemniaki z boczkiem to proste i pyszne danie.
Grillowanie ziemniaki z boczkiem to proste i pyszne danie. pixabay.com
Przepis na grillowane ziemniaki w plastrach boczku z dodatkiem twarogu.

Przepisem na grillowane ziemniaki z boczkiem podzieliła się nasza Czytelniczka Maria Szymczak z Brzeska.

Składniki

  • 20 dag ziemniaków
  • po pęczku natki pietruszki, bazylii,
  • tymianku i szczypiorku
  • cebula
  • 50 dag twarogu
  • 2 łyżki oliwy
  • woda mineralna
  • sól, biały pieprz
  • 2 pęczki majeranku
  • 20 dag boczku w plastrach


Wykonanie

Ziemniaki ugotować w mundurkach. Posiekać natkę pietruszki, tymianek, bazylię i szczypiorek. Cebulę pokroić w kostkę. Twaróg utrzeć z wodą mineralną i oliwą. Dodać zieleninę oraz cebulę. Przyprawić. Ziemniaki obrać, każdy zawinąć w plaster boczku z liśćmi majeranku. Grillować 10 minut na ruszcie wyłożonym folią aluminiową. Podawać z twarożkiem lub ulubionym sosem.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kotlety mielone z piekarnika z fetą

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska