Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Czas na grilla. Grillowana, soczysta pierś z kurczaka [PRZEPIS]

opr. Magda Smoleń
Grillowana pierś z kurczaka z pesto smakuje rewelacyjnie.
Grillowana pierś z kurczaka z pesto smakuje rewelacyjnie. Joanna Tokarz
Przepis na pyszną, soczystą grillowaną pierś z kurczaka z dodatkiem pesto.

Przepisem na soczystą pierś z grilla podzieliła się Joanna Tokarz, autorka bloga Kuchnia w czekoladzie.

Składniki

  • 2 piersi z kurczaka
  • 2 łyżki zielonego pesto
  • 10 malutkich marynowanych pieczarek
  • ok. 5 dag startego sera mozzarella
  • 2 garście świeżej rukoli
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • przyprawa do grilla
  • pieprz

Wykonanie
Pierś z kurczaka natrzeć z jednej strony przyprawą, z drugiej posypać odrobiną pieprzu i rozbić przez folię na cienkie kotlety. Na tej stronie, gdzie był pieprz, posmarować kotlety łyżką pesto.
Na każdym kotlecie ułożyć po kawałku mozza­relli, a na nich ułożyć pieczarki. Całość posypać resztą startego na dużych oczkach sera. Zawinąć najpierw boki do środka, a następnie brzegi.
Przełożyć na folię aluminiową (każdy kotlet na inny kawałek), posypać raz jeszcze odrobiną przyprawy do grilla i owinąć szczelnie folią.
Włożyć na godzinę do lodówki, po czym piec na rozpalonym grillu około 25 minut w folii i 5 minut po wyciągnięciu z niej.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Co włożyć, a czego unikać w koszyku wielkanocnym?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska