Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Czas na grilla. Szaszłyk z łososiem i warzywami [PRZEPIS]

Janina Czaja
Szaszłyki z łososia smakują wyśmienicie
Szaszłyki z łososia smakują wyśmienicie 123 rf
Przepis na szaszłyka z łososiem i warzywami.

Szaszłyk z łososiem i warzywami - przepis. Całą zimę czekam na letnią wiosenną pogodę, by móc delektować się daniami z grilla oraz warzyw i owoców sezonowych – mówi Janina Czaja z Krakowa i poleca szaszłyk z łososiem i warzywami.

Składniki

  • 30 dag filetu z łososia (bez ości i skóry)
  • 2 średnie ziemniaki
  • cukinia
  • cytryna
  • 1/2 żółtej papryki
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 2 łyżki oleju
  • łyżka sosu sojowego
  • łyżeczka płynnego miodu

Wykonanie
Filet pociąć w dużą kostkę. Łyżkę oleju wymieszać z sosem sojowym i miodem. Dodać łyżkę soku z cytryny. Do marynaty włożyć rybę i odstawić na kilka minut. Ziemniaki pokroić na nieduże kawałki. Ugoto wać na półtwardo i odcedzić. Papryki pokroić na kawałeczki, a cukinie na cienkie paseczki.
Przygotować patyczki do szaszłyków i nabijać na nie łososia, kawałki ziemniaków, papryki oraz złożone w harmonijkę paski cukinii. Całe szaszłyki posmarować pozostałym olejem. Usmażyć na grillu.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Co włożyć, a czego unikać w koszyku wielkanocnym?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska