Przepisem podzieliła się nasza Czytelniczka Andżelika Knop, autorka bloga „W zielonej kuchni”.
Składniki
- 15 dag płatków owsianych
- 10 dag mąki pszennej, pełnoziarnistej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- jajko
- 100 ml mleka 2 proc.
- 4 łyżki miodu lipowego
- szklanka malin
Wykonanie
W misce wymieszać płatki owsiane, mąkę i proszek do pieczenia. W drugim pojemniku rozmieszać miód, jajko i mleko. Do składników suchych dodać maliny, a następnie wlać składniki mokre. Całość dokładnie wymieszać.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Wykładać na nią niewielkie ilości ciasta. Należy pamiętać o zachowaniu odstępów pomiędzy ciastkami. Piec ok. 20 minut. Po upieczeniu zostawić do przestygnięcia.
Chmieleńskie Babki Wielkanocne 2024
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?