Racuchy to niewątpliwie przekąska, której nikt się nie oprze! Zobaczcie przepis na pyszne racuszki budyniowe bez drożdży!
Racuchy budyniowe z bananami to pomysł na pyszną przekąskę. Przepisem podzieliła się nasza Czytelnika Sylwia Ładyga autorka bloga „Ostra na słodko”.
Składniki
budyń waniliowy – 40 g
jajko – 1 szt
mąka pszenna – 1,5 szklanki
mleko – 1 szklanka
olej – 2 łyżki
cukier – 3 łyżki
proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
banan – 2 sztuki
olej do smażenia
Wykonanie Wszystkie składniki oprócz bananów dokładnie ze sobą miksujemy. Do masy dodajemy pokrojone w kosteczkę banany, mieszamy. Smażymy niewielkie racuszki na mocno rozgrzanym oleju. Podajemy gorące udekorowane bananem i cukrem pudrem. Pycha!
Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji.
Zaloguj się lub załóż konto
Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.