Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Desery. Ryżowy pudding czekoladowy z bitą śmietaną i owocami [PRZEPIS]

mad
Ryżowy pudding czekoladowy z bitą śmietaną i owocami.
Ryżowy pudding czekoladowy z bitą śmietaną i owocami. Fot. materiały prasowe
Puszysty i słodki pudding ryżowy to doskonała propozycja na lekki i szybki w przygotowaniu deser. Do jego wykonania potrzebujemy zaledwie kilku składników, m.in. ryżu, czekolady, ulubionych owoców i śmietany.

Ryżowy pudding czekoladowy z bitą śmietaną i owocami - przepis. W kilka chwil przyrządzimy dla siebie, dzieci lub domowników pyszną, czekoladową przekąskę.

Składniki:

  • 200 g ryżu białego (np. Britta)
  • 600 ml mleka migdałowego lub zwykłego
  • 4-6 łyżek ksylitolu lub cukru
  • sól
  • 60 g gorzkiej czekolady
  • 1 opakowanie śmietany 30%
  • drobne owoce
  • świeża mięta

Wykonanie:
Ryż przepłukać na drobnym sicie pod bieżącą wodą i ugotować w mleku z ksylitolem/cukrem i szczyptą soli. Podczas gotowania mieszać co jakiś czas.
Kiedy ryż będzie miękki, dodać pokruszona czekoladę dokładnie wymieszać i pozostawić pod przykryciem do ostudzenia
W międzyczasie ubić śmietanę z odrobiną cukru i przygotować naczynia.
Pudding podawać ze śmietaną i owocami.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Chmieleńskie Babki Wielkanocne 2024

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska