Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Desery. Szybkie ciasto brownie z czerwonymi porzeczkami [PRZEPIS]

opr. Magda Smoleń
Szybkie ciasto brownie z czerwonymi porzeczkami. Zobaczcie przepis naszej Czytelniczki!
Szybkie ciasto brownie z czerwonymi porzeczkami. Zobaczcie przepis naszej Czytelniczki! Fot. Dorota Wójcicka
Ciasto brownie to jeden z tych deserów, które posmakuje każdemu. A z sezonowymi porzeczkami to niebo w gębie! Zobaczcie przepis!

Wilgotne, lekko kwasowe – takie właśnie jest brownie z czerwonymi porzeczkami. Zobaczcie przepis naszej Czytelniczki Doroty Wójcickiej, autorki bloga "Daktyle w czekoladzie".

Składniki

  • 125 g miękkiego masła
  • 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki kakao
  • 2 jajka
  • 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/3 łyżeczki sody szczypta soli
  • 1/2 szklanki czerwonych porzeczek

Wykonanie
Do miski wyłożyć miękkie masło, dodać cukier, krótko zmiksować. Wsypać mąkę, kakao, całe jajka, proszek do pieczenia i sodę, jeszcze raz krótko zmiksować. Wyłożyć do blaszki o wymiarach , wyrównać. Na wierzch równomiernie wysypać czerwoną porzeczkę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec 25 minut.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kotlety mielone z piekarnika z fetą

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska