Wykonanie Ciasto. Do miski przesiej mąkę, dodaj kakao, sól, masło pokrojone w kostkę, miód i mleko. Zagnieć szybko ciasto. Następnie gotowe ciasto zawiń w folię spożywczą i przełóż na 1h do lodówki. Po tym czasie rozwałkuj ciasto na ok. 0,5cm, a następnie przełóż je do blachy na tartę. Ciasto powinno przylegać do formy, nadmiar ciasta odetnij. Na koniec ponakłuwaj ciasto widelcem i piec ok. 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Po upieczeniu odstaw do przestygnięcia.
Krem. Do garnka przelej mleko, dodaj skórkę otartą z cytryny, zagotuj. Gdy mleko zacznie wrzeć dodaj kaszę jaglana, gotuj na wolnym ogniu ok. 15 minut. Po ugotowaniu odstaw do przestygnięcia. Gdy kasza będzie już chłodna, dodaj umyte i obrane truskawki, całość zmiksuj na gładką masę.
Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji.
Zaloguj się lub załóż konto
Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.