Domowy batonik musli to doskonały pomysł na drugie śniadanie dla dziecka - mówi Janina Czaja z Krakowa.
Składniki
- 2 szklanki płatków owsianych
- szklanka mieszanki: rodzynki, żurawina suszona, płatki śniadaniowe, orzechy laskowe
- 50 g masła
- 1/4 szklanki cukru
- 1/4 szklanki miodu
Wykonanie
Płatki wymieszać z mieszanką dodatków. W rondelku rozpuścić masło z miodem i cukrem. Podgrzewać około 2 minut, następnie wsypać suche składniki, wymieszać. Formę wyłożyć folią spożywczą, włożyć mieszankę, ugnieść i wyrównać. Wstawić na godzinę do lodówki, potem pokroić.
Śmieciowe jedzenie zabiera pamięć
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?