2 z 11
Poprzednie
Następne
Domowy fast food. Jak zrobić w domu burgery, kebab, hot-dogi i pizzę? TOP 10 propozycji. Zobaczcie przepisy
Serowy burger z orzechami włoskimi
Składniki:
4 bułki z ziarnem
1 opakowanie miksu sałat
1/2 kg mielonej wołowiny
pęczek pietruszki
1 jajko
1 cebula
100 g niebieskiego sera pleśniowego
100 g orzechów włoskich Bakalland
4 łyżki musztardy
3 łyżki oleju rzepakowego
sól i pieprz
Wykonanie
Cebulę drobno kroimy, pietruszkę siekamy i dodajemy wraz z jajkiem do mielonego mięsa, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i formujemy kotlety, które następnie smażymy. Ser pleśniowy kroimy na grube plasterki. Bułki kroimy na pół, każdą połówkę smarujemy musztardą. Łączymy burgery na spodzie bułki kładąc plaster sera, odrobinę sałaty, kotlet, kolejny plaster sera i posypujemy orzechami włoskimi.