Znamy już nazwę restauracji, która najlepiej potrafi przygotować danie z moskolem w roli głównej. Po dwóch dniach konkursowych zmagań w ramach "Festiwalu Moskola" jury imprezy uznało, że najlepiej ten góralski placek przygotowują kucharze z restauracji Bajka w Hotelu Liptakówka w Białce Tatrzańskiej. Ich moskol na sosie tatarskim w towarzystwie górskiego, wędzonego pstrąga okraszony bryndzą i kurką oraz moskol w asyście grillowanej kaczki z pikantną konfiturą z jeżyn z musem z selera i słodkiego buraka ćwikłowego okazały się bezkonkurencyjne. Kucharze z Bajki dzięki temu wyprzedzili restaurację Góralską w Hotelu Bania, a także restaurację Litworowy Staw.
Tym samym pierwszy w historii Podhala "Festiwal Moskola" przeszedł do historii. Zanim to się jednak stało ponad tysiąc osób zgromadzonych pod Kotelnicą Białczańską wysłuchało dwóch pasjonujących koncertów. Najpierw zagrała grupa Future Folk a następnie Zakopower.