Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Tradycyjna zalewa do grzybów marynowanych na zimę Justyny...
fot. pixabay.com

Grzyby marynowane. Grzyby na zimę do słoika i nie tylko [PRZEPISY CZYTELNIKÓW]

Tradycyjna zalewa do grzybów marynowanych na zimę Justyny Kalemby

Składniki
3,5 litra wody
pół litra octu
10 łyżek cukru
6 łyżek soli
ziele angielskie i liść laurowy

Ponadto

do każdego słoika krążki cebuli, liść laurowy i ziele angielskie,
grzyby

Wykonanie

Z podanych składników zagotować zalewę. Grzyby oczyścić i umyć, krótko podgotować w słonej wodzie. Do każdego słoika dać krążki cebuli, liść laurowy i ziele angielskie oraz grzyby. Zalać gorącą zalewą. Pasteryzować 10–15 minut.

Zobacz również

Znany bankier nie trafi do aresztu. Sąd nie uwzględnił zażalenia prokuratury

Znany bankier nie trafi do aresztu. Sąd nie uwzględnił zażalenia prokuratury

W Orlando ruszają Mistrzostwa Świata w cheerleadingu sportowym

W Orlando ruszają Mistrzostwa Świata w cheerleadingu sportowym

Polecamy

Kraków miastem wraków. Tylko od początku roku usunięto ich ponad pół tysiąca!

Kraków miastem wraków. Tylko od początku roku usunięto ich ponad pół tysiąca!

Nowy prezes Sądu Okręgowego w Krakowie. Decyzję ministra krytykuje przewodnicząca KRS

Nowy prezes Sądu Okręgowego w Krakowie. Decyzję ministra krytykuje przewodnicząca KRS

Wisła cieszyła się krótko. Strata punktów w walce o ekstraklasę

Wisła cieszyła się krótko. Strata punktów w walce o ekstraklasę