Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Guacamole, czyli meksykański sos przyrządzany na bazie awokado [PRZEPIS]

opr. Magda Smoleń
Guacamole, czyli meksykański sos przyrządzany na bazie awokado. Zobaczcie przepis naszych Czytelników.

Przepis na guacamole naszych Czytelników. Magdalena i Stanisław Romkowie od 2012 roku prowadzą blog kulinarny Kuchenne Wariacje. Od jakiegoś czasu na blogu pojawiają się też potrawy nie zawierające glutenu. - Brak chleba i słodkich wypieków był dla nas wyzwaniem. Po wielu testach i próbach znaleźliśmy to, co mogło zastąpić dotychczasowe jedzenie i przede wszystkim, co było smaczne jak bezglutenowy chleb, pizza czy też pyszny biszkoptowy tort - mówią.

Składniki

  • 2 avocado
  • pomidor
  • 1/4 czerwonej cebuli
  • sok z 1/2 limonki
  • liście świeżej kolendry
  • sól, pieprz
  • szczypta chili w proszku

Wykonanie
Do miski wycisnąć sok z limonki. Obrać avocado, wrzucić do limonki i rozdrobnić widelcem. Dodać drobno posiekaną czerwoną cebulę. Z pomidora wyciągnąć pestki i pokroić go na drobne kawałki. Całość przyprawić solą, pieprzem i chilli. Dokładnie wymieszać.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Śmieciowe jedzenie zabiera pamięć

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska