2 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
GRZYBY PASTERYZOWANE...

GRZYBY PASTERYZOWANE

Grzyby dokładnie myjemy, kroimy w paski kroimy i gotujemy przez 10–15 minut w osolonej wodzie z dodatkiem kwasku cytrynowego (na 1 szklankę wody1/4 łyżeczki kwasku).

Gorące grzyby razem z zalewą przekładamy do słoików, zamykamy i pasteryzujemy przez godzinę.

Po 24 godzinach pasteryzujemy ponownie przez pół godziny. Odstawiamy do ostudzenia i gotowe. Można je ustawić na przykład w na półkach w piwnicy, czy spiżarni.

Za to można dostać mandat w lesie! Sprawdź, czego nie wolno robić w lasach

Zobacz również

Sporting Lizbona - Sporting Braga 5:0. Demolka w lidze portugalskiej

Sporting Lizbona - Sporting Braga 5:0. Demolka w lidze portugalskiej

Czy to ulubiony kierunek Polaków na urlop? Pobiliśmy rekord sprzed pandemii

Czy to ulubiony kierunek Polaków na urlop? Pobiliśmy rekord sprzed pandemii

Polecamy

Alpejskie MŚ. Udany rewanż Pinturault

Alpejskie MŚ. Udany rewanż Pinturault

Produkcja cukru w sezonie 2022/2023 jedna z najwyższych w ciągu 20 lat

Produkcja cukru w sezonie 2022/2023 jedna z najwyższych w ciągu 20 lat

Kultowe gwiazdy polskiej estrady. Sprawdź, co u nich słychać

Kultowe gwiazdy polskiej estrady. Sprawdź, co u nich słychać

Dodaj ogłoszenie