MKTG SR - pasek na kartach artykułów
3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Do kwaśnej zupy warto dodać około pół łyżeczki sody...
fot. Katarzyna Puczyńska

Jak uratować przesoloną zupę, skwaśniały rosół, zwarzony majonez, przypalony obiad? Poznaj kuchenne sztuczki naszych babć

Jak uratować skwaśniały rosół?

Do kwaśnej zupy warto dodać około pół łyżeczki sody oczyszczonej, która zniweluje kwaśny smak. Innym często zalecanym sposobem jest dolanie około pół szklanki wody i dodanie zahartowanej śmietany. Ten zabieg pozwoli złagodzić kwaśny smak.

Zobacz również

Lewy znowu zmierzy się z Dowbykiem. Znamy kadrę Ukrainy na mecz z Polską

Lewy znowu zmierzy się z Dowbykiem. Znamy kadrę Ukrainy na mecz z Polską

Pożar obory w Krzyszczewie. Interweniowała straża pożarna

Pożar obory w Krzyszczewie. Interweniowała straża pożarna

Polecamy

Piła, odcięta ręka i operacja, jakiej w Szpitalu Uniwersyteckim jeszcze nie było

Piła, odcięta ręka i operacja, jakiej w Szpitalu Uniwersyteckim jeszcze nie było

Awizowane składy na mecz Unia Tarnów - Kolejarz Opole

Awizowane składy na mecz Unia Tarnów - Kolejarz Opole

Maciej Musiał: Obserwuję świat i reaguję na to, co mi się przytrafia

PLUS
Maciej Musiał: Obserwuję świat i reaguję na to, co mi się przytrafia