10 z 11
Poprzednie
Następne
Jesienny obiad – przepisy. TOP 10 pomysłów na pyszny rozgrzewający obiad. Propozycje Czytelników [PRZEPISY]
Wątróbka drobiowa z dynią. Pyszne jesienne danie
Składniki
300 g wątróbki drobiowej
ok. 3-4 łyżki mąki pszennej
150 g oczyszczonej dyni (bez skórki i środka)
1 cebula
natka pietruszki
sól
olej do smażenia
Wykonanie
Oczyszczoną dynię pokroić w małą kostkę ok. 1 cm.
Cebulę pokroić w piórka.
Wątróbkę opłukać, lekko osuszyć, obtoczyć w mące.
Na patelnię wlać olej, wyłożyć wątróbkę. Pomiędzy nią, wyłożyć cebulę, na wierzch posypać kostki dyni. Smażyć pod przykryciem ok. 3-4 minut. Po tym czasie wątróbkę przekręcić na drugą stronę, smażyć pod przykryciem następne 3-4 minuty. Usmażone danie posolić po wierzchu i posypać posiekaną natką pietruszki.
Przepis naszej Czytelniczki Doroty Wójcickiej, autorki bloga Daktyle w czekoladzie