Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
4 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Mizeria z młodego ogórka gruntowego z dodatkiem kalafiora i...
fot. Marta Góra

Kalafior. 6 pomysłów na dania z kalafiorem naszych Czytelników [PRZEPISY]

Mizeria z młodego ogórka gruntowego z dodatkiem kalafiora i (lub) koperku Marty Góry

Składniki
ogórki gruntowe - w dowolnej ilości
młoda cebula (można dać szczypior)
jogurt grecki lub inny gęsty
sól, pieprz, cukier do smaku
kalafior- dowolna ilość, może być tzw. „symboliczna” lub pozostała po innym daniu
koperek

Wykonanie

Ogórki pokroić na cienkie plasterki, dodać pokrojoną cebulę i posolić oraz dodać nieco cukru. Ogórki puszczają sok, odlać go kilkakrotnie (w ten sposób pozbywamy się specyficznego smaku, który nie każdemu pasuje po zjedzeniu mizerii). Kalafior ugotować, podzielić na różyczki, ostudzić. Koperek pokroić drobniutko. Połączyć mizerię z kalafiorem i koperkiem. Dodać jogurt, wg uznania pieprz, wymieszać.

Zobacz również

Żagańska Żaglica z workiem medali! Jak oni pływają!

Żagańska Żaglica z workiem medali! Jak oni pływają!

Trzynaście ciężarówek wwiozło do kraju ponad 300 ton nielegalnych odpadów

Trzynaście ciężarówek wwiozło do kraju ponad 300 ton nielegalnych odpadów

Polecamy

Wywiad z Jakubem Lofkiem, reprezentantem Polski

Wywiad z Jakubem Lofkiem, reprezentantem Polski

Paweł Wojtala w opałach. Został zawieszony przez PZPN

Paweł Wojtala w opałach. Został zawieszony przez PZPN

Ewa Wachowicz: Moja Wielkanoc pachnie wiosną

PLUS
ROZMOWA
Ewa Wachowicz: Moja Wielkanoc pachnie wiosną