Kraków. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i...

    Kraków. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii [ZDJĘCIA]

    Marcin Banasik

    Aktualizacja:

    Dziennik Polski 24

    Kraków. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii [ZDJĘCIA]
    1/41
    przejdź do galerii

    ©Anna Kaczmarz

    Dream Team - jak go zbudować, jak motywować do osiągania coraz lepszych wyników? To hasło przewodnie tegorocznych Międzynarodowych Targów Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA w Krakowie. Targi rozpoczęły się w środę i potrwają do 9 listopada w EXPO Kraków.
    – W tym roku pokażemy i będziemy odkrywać Amerykę od kuchni. Znani kucharze zainspirowani amerykańskimi oryginalnymi produktami zaproponują swoje autorskie dania, które pozwolą spojrzeć na tradycyjną i nowoczesną amerykańską sztukę kulinarną z polskiej perspektywy – zapowiada Iwona Miliszkiewicz-Bielak, kierownik zespołu targowego.

    Nowością tej edycji jest Strefa Barmana i Baristy BAR B-Q, w której przez 3 dni targów odbywać się będą warsztaty barmańskie związane z koktajlami na bazie amerykańskiego Bourbonu. Najlepsi krakowscy barmani zaprezentują techniki przygotowania, łączenia z potrawami oraz opowiedzą historię amerykańskiego Bourbonu. Atutem Salonu jest jego kooperacja z Kuchnią Mistrzów – strefą kulinarną Targów, która co roku cieszy się dużym zainteresowaniem Szefów Kuchni.

    Kolejnym ważnym tematem jest pieczywo w gastronomii. BREADWAY to cykl prezentacji i warsztatów dla szefów kuchni, kucharzy i właścicieli lokali gastronomicznych przygotowany we współpracy z ekspertami z branży piekarniczej. Gościem specjalnym będzie Monika Walecka – fotografka, piekarka, właścicielka mikro piekarni Cała W Mące, w której wypieka rzemieślnicze chleby na zakwasie z naciskiem na użycie mąk pełnoprzemiałowych z pradawnych gatunków zbóż. W czwartek, 08. listopada, wykona pokaz: „Jedno ciasto wiele możliwości. Jak z ciasta na chleb wykombinować różne smaki dzięki nieskomplikowanym dodatkom / Jak mając ciasto bazowe wykonać różne rodzaje.”

    W ramach Akademii wiedzy HORECA® eksperci będą doradzać i szkolić hotelarzy i restauratorów w zakresie designu i projektowania hoteli oraz wnętrz restauracji. Nie zabraknie także tematów związanych z zarządzaniem personelem, optymalizacją kosztów oraz reklamą i budowaniem wizerunku w mediach społecznościowych.

    Akademia Wina ENOEXPO® odbywać się będzie pod hasłem win musujących. Degustacje hiszpańskiej cavy, niemieckich sektów, włoskiego prosecco to obowiązkowe punkty programu. Ponadto w programie degustacje win różowych, szkolenia i warsztaty dla restauratorów oraz sommelierów, a także jedyna okazja do spróbowania win, które otrzymają medale w konkursach winiarskich towarzyszących targom ENOEXPO



    KONIECZNIE SPRAWDŹ:


    Komentarze

    Dodajesz komentarz jako: Gość

    Dodając komentarz, akceptujesz regulamin forum

    Liczba znaków do wpisania:

    zaloguj się

    Najnowsze wiadomości

    Zobacz więcej

    Polecamy

    Kto zasługuje na tytuł Osobowość Roku 2018? Zagłosuj lub zgłoś swoje propozycje nominacji

    Kto zasługuje na tytuł Osobowość Roku 2018? Zagłosuj lub zgłoś swoje propozycje nominacji

    Gigantyczny śnieżny labirynt [ZDJĘCIA]

    Gigantyczny śnieżny labirynt [ZDJĘCIA]

    Wybierz najpiękniej oświetlone na święta miasto w Polsce

    Wybierz najpiękniej oświetlone na święta miasto w Polsce

    Oto 15 najbardziej zadłużonych gmin w Małopolsce

    Oto 15 najbardziej zadłużonych gmin w Małopolsce