Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Krem selerowy z kaszą jaglaną i jabłkiem [PRZEPIS]

opr. Magda Smoleń
Krem selerowy z kaszą jaglaną i jabłkiem to pomysł na pyszną zupę.

Przepis na pyszną zupe naszej Czytelniczki. Andżelika Knop jest marzycielką i niepoprawną optymistką. Prowadzi blog W Zielonej Kuchni

Składniki

  • 2 średnie selery
  • 2 jabłka
  • 80 g (waga przed ugotowaniem) ugotowanej kaszy jaglanej
  • 1,5 l bulionu warzywnego
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki jogurtu greckiego (opcjonalnie)
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • łyżeczka oleju kokosowego

Wykonanie

Selery i jabłka obrać, pokroić na mniejsze kawałki i podpiec około 5 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Cebulę pokroić w piórka, czosnek drobno posiekać. W garnku rozpuścić olej kokosowy, podsmażyć na nim cebulę i czosnek, następnie dodać selera i jabłko oraz bulion. Całość gotować jeszcze około 10 minut na wolnym ogniu. Gdy seler będzie już miękki, wyłączyć ogień, dodać kaszę jaglaną, jogurt grecki oraz sól i pieprz. Całość zmiksować dokładnie. Podawać z ulubionymi dodatkami.

Zobacz koniecznie:

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kotlety mielone z piekarnika z fetą

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska