4 z 8
Poprzednie
Następne
Makaron. Zobacz TOP 7 przepisów na lekkie dania z makaronem [PRZEPISY]
Lekka zupa z makaronem
Składniki
Międzybrodzki Makaron świderek – 250 g
Skrzydełka kurczaka – 2 szt.
Marchew – 3 szt.
Fasola zielona – ok. 300 g
Natka pietruszki
Przecier pomidorowy – 3 łyżki
Sól, pieprz
Przygotowanie
Wszystkie składniki dokładnie myjemy. Do osolonej wody wkładamy skrzydełka. W międzyczasie obieramy marchewkę, odcinamy końcówki fasoli. Po chwili od zagotowania dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę i fasolę. Następnie gotujemy na wolnym ogniu. Po ok. 15 min. dorzucamy makaron i gotujemy al dente. Pod koniec dodajemy przecier pomidorowy i doprawiamy do smaku. Gotową zupę wykładamy na talerze i posypujemy posiekaną natką pietruszki.