Zobaczcie przepisy na kapuśniak z młodej kapusty, tartę z młodą kapustą, bigos z młodej kapusty, sałatkę i wiele, wiele innych. Kliknijcie w galerię.
Fot. Agnieszka Sznajder
Młoda kapusta – przepisy naszych Czytelników. Młodą kapustę przygotowuje się zazwyczaj zasmażaną na maśle z dużą ilością koperku. Do tego młode ziemniaki i pyszny obiad gotowy! Ale z młodej kapusty można przyrządzić też wiele innych ciekawych dań: bigos, sałatkę, krokiety, czy tartę. Zobaczcie propozycje naszych Czytelników! Kliknijcie w galerię i wybierzcie coś dla siebie!
Młoda kapusta pojawia się w sklepach i na straganach już na początku maja, a cieszyć się nią możemy nawet do końca sierpnia. Warto ją wykorzystać w kuchni, ponieważ jest łagodniejsza w smaku od zwykłej kapusty, a dania z młodą kapustą to prawdziwy smak wiosny i lata! Zobaczcie przepisy na kapuśniak z młodej kapusty, tartę z młodą kapustą, bigos z młodej kapusty, sałatkę i wiele, wiele innych.
Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji.
Zaloguj się lub załóż konto
Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.