5 z 8
Poprzednie
Następne
Najlepsza gęsina na świętego Marcina. Przepisy na dania z gęsi Koła Gospodyń Wiejskich z Konaszówki [PRZEPISY]
Koreczki z gęsich wątróbek
Składniki
6 cienkich dużych plastrów wędzonego boczku
25 dag wątróbek gęsich
2 plastry żółtego sera
12 pomidorków koktajlowych
12 oliwek bez pestek
12 pieczarek marynowanych
natka pietruszki, olej, sól
Wykonanie
Wątróbkę oczyścić z błon, opłukać, pokroić na kawałki, usmażyć na oleju. Chwilkę podsmażyć plasterki boczku, przekroić na pól, na każdym położyć kawałek wątróbki, zawinąć w boczek. Ser pokroić na 12 kawałków, położyć na boczku, ułożyć na nim pomidorka koktajlowego, pieczarkę marynowaną i oliwkę. Spiąć szpadką lub wykałaczką. Koreczki ozdobić natką pietruszki i lekko oprószyć solą.