Pasta z wędzonej makreli z ogórkiem i jogurtem naturalnym [PRZEPIS]

opr. Magda Smoleń
Agnieszka Sznejder
Udostępnij:
Pasta z wędzonej makreli z ogórkiem i jogurtem naturalnym. Pycha!

Pyszną sałatkę z makreli poleca Agnieszka Sznejder, autorka bloga Apetyczna Babeczka.

Składniki

  • 1 wędzona makrela
  • 1 ogórek kiszony
  • 3 łyżeczki jogurtu naturalnego
  • 1 mała cebula
  • czarny pieprz świeżo zmielony 
  • sól
  • łyżka oleju z pestek dyni

Wykonanie
Makrelę pozbawić skóry i wszystkich ości, rozgnieść widelcem. Ogórek zetrzeć na małe wiórki, cebulę pokroić bardzo drobno i oprószyć solą, aby nieco zmiękła. Połączyć rybę z pozostałymi składnikami, dobrze wymieszać.

Ile w tym roku wydamy na święta i jak zamierzamy je spędzić KOMENTARZ

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie