Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Pasta z wędzonej makreli z ogórkiem i jogurtem naturalnym [PRZEPIS]

opr. Magda Smoleń
Pasta z wędzonej makreli z ogórkiem i jogurtem naturalnym. Zobacz przepis.
Pasta z wędzonej makreli z ogórkiem i jogurtem naturalnym. Zobacz przepis. Agnieszka Sznejder
Pasta z wędzonej makreli z ogórkiem i jogurtem naturalnym. Pycha!

Pyszną sałatkę z makreli poleca Agnieszka Sznejder, autorka bloga Apetyczna Babeczka.

Składniki

  • 1 wędzona makrela
  • 1 ogórek kiszony
  • 3 łyżeczki jogurtu naturalnego
  • 1 mała cebula
  • czarny pieprz świeżo zmielony 
  • sól
  • łyżka oleju z pestek dyni

Wykonanie
Makrelę pozbawić skóry i wszystkich ości, rozgnieść widelcem. Ogórek zetrzeć na małe wiórki, cebulę pokroić bardzo drobno i oprószyć solą, aby nieco zmiękła. Połączyć rybę z pozostałymi składnikami, dobrze wymieszać.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Śmieciowe jedzenie zabiera pamięć

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska