Pasta z wędzonej makreli lub piklinga zasmakuje każdemu. To doskonała alternatywa do tradycyjnych kanapek z wędliną lub serem. Zobaczcie przepis naszej Czytelniczki Marty Góry.
Pasta z ryby wędzonej – makreli lub piklinga [PRZEPIS]
Składniki
- ryba wędzona: makrela lub pikling
- duży ogórek konserwowy
- 2 jajka ugotowane na twardo
- szczypior lub młoda cebulka
- łyżka majonezu
- sól, pieprz do smaku
Wykonanie
Rybę pozbawić skóry, grzbietu i ości. Rozgnieść widelcem. Dodać pokrojony ogórek, pokrojone drobniutko jajka oraz szczypior lub cebulkę. Dodać majonez, sól i pieprz do smaku. Wymieszać razem dokładnie.
Pasta nadaje się do kanapek dużych i małych.
Wybory samorządowe 2024 - II tura
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?