Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Pasty do kanapek. Pasta z ryby wędzonej – makreli lub piklinga [PRZEPIS]

mad
Pasta z ryby wędzonej – makreli lub piklinga. Zobaczcie przepis.
Pasta z ryby wędzonej – makreli lub piklinga. Zobaczcie przepis. Fot. Marta Góra
Wędzona ryba, jajka, ogórek konserwowy, majonez i szczypior. Tylko tyle potrzeba, by zrobić pyszna pastę do kanapek z wędzonej makreli lub piklinga. Zobaczcie przepis!

Pasta z wędzonej makreli lub piklinga zasmakuje każdemu. To doskonała alternatywa do tradycyjnych kanapek z wędliną lub serem. Zobaczcie przepis naszej Czytelniczki Marty Góry.

Pasta z ryby wędzonej – makreli lub piklinga [PRZEPIS]

Składniki

  • ryba wędzona: makrela lub pikling
  • duży ogórek konserwowy
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • szczypior lub młoda cebulka
  • łyżka majonezu
  • sól, pieprz do smaku

Wykonanie
Rybę pozbawić skóry, grzbietu i ości. Rozgnieść widelcem. Dodać pokrojony ogórek, pokrojone drobniutko jajka oraz szczypior lub cebulkę. Dodać majonez, sól i pieprz do smaku. Wymieszać razem dokładnie.
Pasta nadaje się do kanapek dużych i małych.

od 12 lat
Wideo

Wybory samorządowe 2024 - II tura

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska