Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Chrupiące placki  ziemniaczane według Roberta Muzyczki,...
fot. materiały prasowe

Placki ziemniaczane: klasyczne, chrupiące, z selerem. Najlepsze przepisy naszych Czytelników

Chrupiące placki ziemniaczane według Roberta Muzyczki, szefa kuchni Dworu Korona Karkonosze

Składniki
1 kg ziemniaków
cebula
jajko
2 łyżki mąki
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia

Wykonanie
Ziemniaki obrać i dokładnie umyć. Połowę zetrzeć na tarce na najdrobniejszym oczku, a drugą połowę na grubym oczku. Dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę, jajko, mąkę oraz sól i pieprz do smaku, a następnie dokładnie wymieszać. Usmażyć na średnio rozgrzanym oleju (oleju na patelni powinno być ok. 1/2 cm ) z obu stron na złoty kolor.

CZYTAJ TAKŻE: Ziemniaki: co z nimi zrobić? TOP 10 pomysłów na dania z ziemniaków

Zobacz również

Lekcja bankowości dla najmłodszych

NOWE
Lekcja bankowości dla najmłodszych

Tłumy pielgrzymów na Drodze Krzyżowej w Wielki Piątek w Kalwarii Zebrzydowskiej

NOWE
Tłumy pielgrzymów na Drodze Krzyżowej w Wielki Piątek w Kalwarii Zebrzydowskiej

Polecamy

Pomoc medyczna podczas świątecznego wypoczynku w Małopolsce

Pomoc medyczna podczas świątecznego wypoczynku w Małopolsce

Najwyższy taras widokowy w Polsce niedługo zachwyci odwiedzających

Najwyższy taras widokowy w Polsce niedługo zachwyci odwiedzających

Uczennicy odjęto punkty na maturze. Autorka lektury stanęła w jej obronie

Uczennicy odjęto punkty na maturze. Autorka lektury stanęła w jej obronie