Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
4 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pikantny gulasz wołowy Roberta Muzyczki...
fot. archiwum

Pomysł na obiad: gulasz. TOP 10 przepisów na pyszny gulasz naszych Czytelników [PRZEPISY]

Pikantny gulasz wołowy Roberta Muzyczki

1/2 kg wołowiny gulaszowej
2 cebule
2 łyżki mąki
olej
2 liście laurowe
3-4 ziela angielskie
1 gałązka rozmarynu świeży
ostry sos (np. piri-piri Tarsmak)
sól do smaku

Wykonanie

Pokrojoną w kostkę wołowinę gulaszową wymieszać z mąką i podsmażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Pod koniec smażenia dodać pokrojoną w kostkę cebulę i chwilę podsmażyć razem z mięsem. Następnie dodać liście laurowe, ziele, rozmaryn i podlać całość gotującą wodą, tak żeby mięso było przykryte. Dusić do miękkości pod przykryciem, co jakiś czas mieszając. Pod koniec duszenia dodać ostry sos oraz sól do smaku. Gdyby gulasz zbytnio gęstniał podczas duszenia, podlewać go wodą.

Zobacz również

Młodzież z powiatu koneckiego sprawdzała swoją pożarniczą wiedzę wiedzę [ZDJĘCIA]

NOWE
Młodzież z powiatu koneckiego sprawdzała swoją pożarniczą wiedzę wiedzę [ZDJĘCIA]

Nocny rajd pijanego kierowcy. Teraz straci swój samochód

Nocny rajd pijanego kierowcy. Teraz straci swój samochód

Polecamy

Giroud zajął miejsce Lewandowskiego w „Fabryce Snów”

Giroud zajął miejsce Lewandowskiego w „Fabryce Snów”

Szok w Austrii! Były mistrz olimpijski wznawia karierę i wystartuje jako... Holender

Szok w Austrii! Były mistrz olimpijski wznawia karierę i wystartuje jako... Holender

Czy witaminę D powinno się brać cały rok? Wiele zależy od trybu życia

Czy witaminę D powinno się brać cały rok? Wiele zależy od trybu życia