Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Pomysł na obiad. Kasza jaglana z mięsem mielonym, fasolką szparagową i papryką [PRZEPIS]

opr. Magda Smoleń
Kasza jaglana z mięsem mielonym, fasolką szparagową i papryką to pomysł na szybki i smaczny obiad.
Kasza jaglana z mięsem mielonym, fasolką szparagową i papryką to pomysł na szybki i smaczny obiad. Fot. Stanisław Romek
Pojawiła się już pierwsza fasolka szparagowa! Żółta lub zielona fasolka podawana jest zazwyczaj z bułką tartą i masłem. Ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby dodawać ją również do innych dań. Zobaczcie przepis!

Kasza jaglana z mięsem mielonym, fasolką szparagową i papryką to pomysł na smaczny i szybki obiad. Przepisem podzielili się Magdalena i Stanisław Romkowie, autorzy bloga „Kuchenne wariacje”.

Kasza jaglana z mięsem, fasolką szparagową i papryką.
Kasza jaglana z mięsem, fasolką szparagową i papryką. Fot. Stanisław Romek

Składniki:

  • 60 g kaszy jaglanej
  • 300 g mięsa mielonego wieprzowego
  • 200 g zielonej fasolki szparagowej
  • 1 mała czerwona papryka
  • 1 czerwona cebula
  • 1 łyżka masła
  • 1/2 szklanki wody
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • sól
  • pieprz

Wykonanie
Na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy cebulę drobno pokrojoną. Gdy cebula się zeszkli dodajemy mięso mielone i obsmażamy z każdej strony. Dodajemy przepłukaną kaszę jaglaną, fasolkę szparagową pociętą na kawałki oraz paprykę pokrojoną w paski. Przyprawiamy, dodajemy wodę i dusimy do miękkości.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Lody kawowe z kajmakiem

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska