Pomysł na obiad. Tanie i szybkie obiady dla całej rodziny. TOP 12 przepisów naszych Czytelników [PRZEPISY]
Proste łazanki z kapustą i pieczarkami
Składniki
większa główka białej kapusty
2 cebule
6-8 pieczarek
300 g makaronu świderki
sól, pieprz, kminek mielony
łyżka masła
tłuszcz do smażenia
Wykonanie
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, wrzucić do dużego garnka z rozgrzanym tłuszczem i dusić pod przykryciem, aż zmięknie i będzie szklista. Z kapusty zdjąć pierwsze liście, resztę poszatkować. Dodawać partiami do garnka, dusić pod przykryciem, często mieszając (można dodać pół szklanki wody, żeby kapusta nie przywierała).
W międzyczasie rozgrzać masło na patelni, dodać pieczarki i smażyć, aż się zarumienią.
Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Do miękkiej kapusty dodać makaron i pieczarki. Wszystko dokładnie wymieszać, przyprawić solą, pieprzem i kminkiem.
Przepis Katarzyny Skuty