4 z 11
Poprzednie
Następne
Pomysł na obiad. Zobacz TOP 10 pomysłów na obiad naszych Czytelników [PRZEPISY]
Gołąbki w liściach kapusty pekińskiej Koła Gospodyń Wiejskich w Pojawiu
Składniki na farsz
1 szklanka kaszy
1 szklanka ryżu
60 dag mięsa mielonego
cebula
czosnek
sól
pieprz
kminek mielony
Dodatkowo
2 kapusty pekińskie
Wykonanie
Liście kapusty oddzielić i zblanszować krótko we wrzącej wodzie.
Sciąć fragment grubej warstwy nerwów, aby łatwiej zawijać gołąbki. Kaszę i ryż ugotować na sypko, wymieszać razem z surowym mięsem mielonym, dodać podsmażoną cebulę z czosnkiem. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Na kapustę pekińską nakładać farsz i zawijać gołąbki. Ułożyć w rondlu i dusić.