Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Pomysł na śniadanie. Pasta kanapkowa z czerwonej fasoli. Nie tylko dla wegetarian [PRZEPIS]

mad
Wideo
od 16 lat
Jesień w pełni, dlatego warto nieco urozmaicić naszą kuchnię! Kanapkowa pasta z czerwonej fasoli to ciekawe i pyszne smarowidło, które doskonale łączy się ze świeżym pieczywem. Spróbujcie przygotować je samodzielnie, a na pewno będziecie do niej wracać!

Pomysł na śniadanie? Pasta kanapkowa! Nie musimy dysponować wypełnioną po brzegi lodówką, by każdego dnia cieszyć się kanapkową różnorodnością. Pasty kanapkowe to świetny sposób na zdrowe i pyszne śniadanie.

Pasta kanapkowa z czerwonej fasoli [PRZEPIS]

Składniki:

  • 1/2 szklanki czerwonej fasoli (np. marki Halina) namoczonej przez noc
  • 1 czerwona cebula posiekana
  • 1 ząbek czosnku posiekany
  • 1 jabłko obrane i pokrojone w drobną kostkę
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1/2 łyżeczki oregano
  • 1/2 łyżeczki mielonej papryki
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:
Fasolę gotować do miękkości.
Cebulę z czosnkiem podsmażyć na oleju aż zmięknie.
Dodać jabłko wraz z przyprawami i całość smażyć przez 5 minut.
Wszystkie składniki umieścić w mikserze i zmielić na pastę. Na koniec doprawić solą i pieprzem.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska