Pomysł na śniadanie. Wiosenna pasta do kanapek z brokułem, jajkiem i rzodkiewką [PRZEPIS]

opr. Magda Smoleń
Pasta brokułowo-jajeczna z dodatkiem rzodkiewki to pomysł na pyszne śniadanie.
Pasta brokułowo-jajeczna z dodatkiem rzodkiewki to pomysł na pyszne śniadanie. Fot. Joanna Tokarz
Pomysł na wiosenną pastę do kanapek z brokułem, jajkiem i rzodkiewką. Z dodatkiem pomidora smakuje rewelacyjnie, ale i sama na chlebku jest bardzo dobra w smaku.

- Nie miałam pomysłu na brokuła, a wiedziałam, że mam go w lodówce i muszę natychmiast użyć. I tak wymyśliłam śniadanie: pastę brokułowo-jajeczną z dodatkiem rzodkiewki. I chyba przekonałam się do brokułu, z którym nigdy w zgodzie nie żyłam – mówi nasza Czytelniczka Joanna Tokarz, autorka bloga „Kuchnia w czekoladzie”.

Wiosenna pasta do kanapek z brokułem, jajkiem i rzodkiewką [PRZEPIS]

Składniki:

  • 1 brokuł
  • 2 jajka
  • 4 duże rzodkiewki
  • 1 łyżka śmietany 18%
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:
Jajka gotujemy na twardo. Różyczki brokuła wrzucamy do lekko osolonej gotującej się wody. Gotujemy ok 9 minut- do miękkości. Studzimy.
Jajka kroimy w kosteczkę, rzodkiewkę siekamy. Ostudzonego brokuła blendujemy. Dodajemy jajka, rzodkiewkę i śmietanę. Mieszamy i doprawiamy do smaku.

Przedszkola i żłobki zamknięte do 25 kwietnia?

Wideo

Komentarze 1

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

M
Mariola

Jest super, kanapeczki wychodzą pyszne. Ja dodaję jeszcze trochę chrzanu krakusa do smaku

Dodaj ogłoszenie