Potrawy z makaronem. Makaron tagiatelle z zielonymi warzywami: brokułem, fasolką i cukinią [PRZEPIS]

mad
Makaron tagiatelle z zielonymi warzywami to pomysł na szybki i smaczny obiad.
Makaron tagiatelle z zielonymi warzywami to pomysł na szybki i smaczny obiad. Fot. Katarzyna Skuta
Makaron tagiatelle z zielonymi warzywami to pomysł na szybki wiosenny obiad. Zobaczcie przepis!

Potrawy z makaronem. Dania z makaronem są szybkie, smaczne i tanie! Zobaczcie przepis naszej Czytelniczki Katarzyny Skuty na makaron z zielonymi warzywami.

Składniki

  • opakowanie makaronu tagiatelle
  • pół brokuła
  • 1/3 opakowania fasolki szparagowej
  • mała cukinia
  • 400 ml śmietanki 30 proc.
  • 3 ząbki czosnku
  • łyżka parmezanu
  • sól, pieprz

Wykonanie
Nastawić makaron. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić brokuł (same małe różyczki), po chwili dodać fasolkę. Smażyć chwilę, posolić, popieprzyć, dodać przeciśnięty czosnek. Wlać 2 łyżki wody, zmniejszyć ogień do minimum, przykryć patelnię i dusić warzywa. Po ok. 10 minutach dodać pokrojoną cukinię. Wymieszać. Wlać śmietanę, zwiększyć ogień do maksimum. Jak się śmietana zagotuje, dodać łyżkę parmezanu, zamieszać, poczekać aż zgęstnieje. Gotowym sosem polać makaron.

Zwierzęta też potrafią się śmiać

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie