Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Prosty deser dla każdego. Deser budyniowy z pieczonym jabłkiem [PRZEPIS]

mad
Deser budyniowy z pieczonym jabłkiem. Zobaczcie jak go zrobić.
Deser budyniowy z pieczonym jabłkiem. Zobaczcie jak go zrobić. Fot. Katarzyna Jaworek
Wystarczy dobry budyń, wafle ryżowe i jabłka i pyszny, prosty deser gotowy. Zobaczcie przepis naszej Czytelniczki.

Chodzi za Wami coś słodkiego? Zobaczcie, czy nie macie w domu budyniu i jabłek! Pomysłem na prosty deser podzieliła się nasza Czytelniczka Katarzyna Jaworek, autorka bloga „Tradycyjna kuchnia Kasi”.

Deser budyniowy z pieczonym jabłkiem [PRZEPIS]

SKŁADNIKI:

  • 1 opakowanie budyniu waniliowego
  • 500 ml mleka
  • 2 łyżki cukru
  • 2 jabłka
  • wafle ryżowe

PRZYGOTOWANIE:
1. Jabłka przełożyć do naczynia żaroodpornego. Piec około 15 minut w temperaturze 180 stopni. Przestudzone jabłka delikatnie obrać i pokroić w małą kostkę.
2. Z mleka odlać 1/2 szklanki. Pozostałe mleko zagotować. W odlanym mleku wymieszać budyń i cukier. Masę wlać do gotującego się mleka. Wymieszać i gotować 2 minuty.
3. Na dno miseczek lub pucharków wrzucić część pokrojonego jabłka. Następnie wlać budyń. Na wierzchu ułożyć pozostałe jabłko. Deser posypać pokruszonymi waflami ryżowymi.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kotlety mielone z piekarnika z fetą

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska