Przekąski. Drożdżowe cebularze z czarnuszką i żółtym serem. Proste i pyszne [PRZEPIS]

opr. Magda Smoleń
Drożdżowe cebularze z czarnuszką i żółtym serem. Zobaczcie przepis!
Drożdżowe cebularze z czarnuszką i żółtym serem. Zobaczcie przepis! Fot. Katarzyna Jaworek
Cebularze to pyszne drożdżowe bułeczki z cebulowym farszem. Zobaczcie przepis naszej Czytelniczki.

Drożdżowe cebularze z czarnuszką i żółtym serem to pomysł na pyszną domową przekąskę. Przepisem podzieliła się nasza Czytelniczka Katarzyna Jaworek, autorka bloga „Tradycyjna kuchnia Kasi”.

SKŁADNIKI:

  • 1,5 szklanki mąki
  • 2 dag drożdży
  • 150 ml wody
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka cukru
  • 5 cebul
  • 1,5 łyżki czarnuszki
  • 10 dag sera żółtego
  • oliwa
  • sól
  • pieprz

PRZYGOTOWANIE:
W ciepłej wodzie rozpuścić drożdże oraz cukier. Mąkę przesiać do miski. Dodać rozpuszczone drożdże, olej oraz szczyptę soli. Zagnieść ciasto. Ciasto przykryć ściereczką i odstawić na 30 minut do wyrośnięcia.
Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na oliwie. Oprószyć solą oraz pieprzem. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
W wyrośniętego ciasta uformować owalne placuszki. Ułożyć je na blaszce. Na ciasto nałożyć porcję cebuli. Wierzch posypać żółtym serem oraz czarnuszką.
Cebularze piec 20 minut w temperaturze 220 stopni.

Rząd chce skrócić odstęp pomiędzy dawkami szczepionek

Wideo

Komentarze 1

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

J
Janina Król

Uwielbiam jeść polane keczupem kotlin ;-)

Dodaj ogłoszenie