3/17 Zamknij

Tartinki z musem twarogowo-łososiowymSkładniki50 g filetu z łososia 100 g twarogu wiejskiego tłustego, np. OSM Piątnica 3 szt. pomidorów suszonych w

Fot. archiwum

Poprzednie Następne
Przeglądaj również za pomocą strzałek na klawiaturze Poprzednie Następne

Tartinki z musem twarogowo-łososiowym

Składniki
50 g filetu z łososia
100 g twarogu wiejskiego tłustego, np. OSM Piątnica
3 szt. pomidorów suszonych w zalewie olejowej
100 ml słodkiej śmietanki, np. OSM Piątnica
8 pomidorków koktajlowych
1 ząbek czosnku
krewetki tygrysie lub koktajlowe
3-4 gałązki koperku
8 kromek pieczywa żytniego tostowego lub innego ulubionego
1 łyżeczka masła
sól i pieprz do smaku

Wykonanie
Filet z łososia poddusić na maśle na wolnym ogniu pod przykryciem przez ok. 5-6 minut, a następnie wystudzić.
Twaróg wyłożyć do miseczki, dodać pomidory suszone, słodką śmietankę, czosnek oraz sól i pieprz do smaku. Dodać również wystudzonego łososia i wszystko dokładnie zmiksować na jednolitą masę.
Z pieczywa wyciąć małą szklaneczką krążki, na każdy dekoracyjnie wyłożyć mus i wszystkie udekorować krewetkami, pomidorkami koktajlowymi i koperkiem. Wróć do artykułu

Najnowsze wiadomości

reklama

Polecamy