3 z 11
Poprzednie
Następne
Przekąski na letnie przyjęcie. TOP 10 dań, które warto przygotować [PRZEPISY]
Grillowane szaszłyki z serem Halloumi i suszonym mango
Składniki (na 6 porcji)
250 g sera Halloumi
6 większych pomidorków koktajlowych
1 czerwona cebula
świeży rozmaryn
2 łyżki oliwy
70 g Mango Bakalland
szczypta chilli
sól i pieprz do smaku
Wykonanie
Ser kroimy na większe kostki, cebulę w plasterki. Następnie na patyczki do szaszłyków nadziewamy wszystkie składniki. Gotowe szaszłyki skrapiamy oliwą, przyprawioną solą, pierzem i odrobiną chili, a także roztartymi w dłoniach świeżymi listkami rozmarynu. Tak przygotowane szaszłyki grillujemy przez ok. 6 minut, aż wszystkie składniki delikatnie się przyrumienią.
Szaszłyki możemy przygotować również piekąc wszystkie składniki w piekarniku z termoobiegiem przez ok. 10 minut.