Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
4 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Francuskie ślimaki...
fot. materiały prasowe

Przekąski na letnie przyjęcie. TOP 10 dań, które warto przygotować [PRZEPISY]

Francuskie ślimaki

Składniki
1 opakowanie ciasta francuskiego
60 g Złotych Owoców (miechunki peruwiańskiej) Bakalland
2 gruszki
1 białko
1 opakowanie sałaty roszponki
sok z połowy cytryny
sól i pieprz do smaku

Wykonanie
Gruszki kroimy na drobną kostkę i razem ze Złotymi owocami podsmażamy na patelni przez ok 5 minut, odstawiamy do wystudzenia. Na blacie rozwijamy ciasto francuskie i wycinamy z niego długie paski. Następnie nakładamy na nie farsz z gruszek i Złotych owoców i zawijamy w fantazyjne ślimaki. Wszystko za pomocą pędzelka smarujemy białkiem i wkładamy do nagrzanego do 120 stopni piekarnika i pieczemy przez ok. 15 minut.
Gotowe ślimaki rozkładamy na liściach sałaty, wszystko delikatnie skrapiamy sokiem z cytryny z dodatkiem pieprzu i soli.

Zobacz również

Wiadomo, kto wybuduje obiekty turystyczno-rekreacyjne w Kamieńsku. ZDJĘCIA

NOWE
Wiadomo, kto wybuduje obiekty turystyczno-rekreacyjne w Kamieńsku. ZDJĘCIA

Ryczów będzie miał tężnię solankową. Udało się na nią pozyskać dofinansowanie

Ryczów będzie miał tężnię solankową. Udało się na nią pozyskać dofinansowanie

Polecamy

5 polskich tradycji zachwyciło ekspertów! Warto zobaczyć je na własne oczy

5 polskich tradycji zachwyciło ekspertów! Warto zobaczyć je na własne oczy

To będzie rewolucja w polskich skokach. Kamil Stoch podjął ważną decyzję

To będzie rewolucja w polskich skokach. Kamil Stoch podjął ważną decyzję

Te pieczone ziemniaki z zaskakującym dodatkiem to hit Internetu. Spróbuj, są genialne

Te pieczone ziemniaki z zaskakującym dodatkiem to hit Internetu. Spróbuj, są genialne