2 z 8
Poprzednie
Następne
Przepis na ciecierzycę. Zobacz TOP 7 dań z dodatkiem cieciorki [PRZEPISY]
Pasta z cieciorki
Składniki:
1 puszka cieciorki gotowanej (np. Jasmeen)
1 pomidor
2 ząbki czosnku
garść świeżych listków bazylii
oliwa z oliwek
pieczywo
pieprz
Wykonanie:
Do miski wkładamy odcedzoną cieciorkę i pokrojonego pomidora. Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz garść listków bazylii. Całość skrapiamy odrobiną oliwy i dodajemy trochę pieprzu dla poprawienia smaku. Następnie całą zawartość miski dokładnie blendujemy. W tym samym czasie wkładamy do tostera lub piekarnika pieczywo pokrojone w cienkie kromki. Kiedy będzie już lekko zapieczone, smarujemy je powstałą pastą i podajemy z listkami świeżej bazylii na wierzchu.