Przepis na obiad. TOP 15 obiadów na październik. Obiady tanie i pyszne w sam raz na jesień

opr. Magda Smoleń
TOP 15 obiadów na październik.  Kliknij w przycisk "zobacz galerię" i przesuwaj zdjęcia w prawo - naciśnij strzałkę lub przycisk NASTĘPNE - na kolejnych stronach znajdziecie przepisy naszych Czytelników na pyszne jesienne obiady.
TOP 15 obiadów na październik. Kliknij w przycisk "zobacz galerię" i przesuwaj zdjęcia w prawo - naciśnij strzałkę lub przycisk NASTĘPNE - na kolejnych stronach znajdziecie przepisy naszych Czytelników na pyszne jesienne obiady. Fot. KGW w Konaszówce
Przepisy na obiad. Jeżeli nie macie pomysłu na jesienny obiad – podpowiadamy co ugotować w październiku. Ten miesiąc obfituje w świeże warzywa, więc inspiracji jest mnóstwo. Zebraliśmy dla Was TOP 15 na tanie i pyszne obiady, w których królują warzywa. Kotlety z kalafiora, placki z cukinii, zapiekany bakłażan, knedle z brzoskwiniami, pierogi z kurkami, kasza z dynią i jarmużem to tylko niektóre propozycje. Zobaczcie. Kliknij w przycisk "zobacz galerię" i przesuwaj zdjęcia w prawo - naciśnij strzałkę lub przycisk NASTĘPNE.

Nie ma jak domowy obiad! Co przygotować tanio i pysznie? Jak wykorzystać mnogość jesiennych warzyw?

Znajdziecie tu przepisy na jesienne obiady:

  • Pieczony kalafior na ostro
  • Kotlety z kalafiora
  • Papryka faszerowana kurczakiem
  • Leczo tradycyjne
  • Placki z cukinii z dipem śmietanowo-koperkowym
  • Musaka, czyli danie z bakłażanów, mięsa mielonego i pomidorów
  • Pierogi z kurkami, soczewicą i czarnuszką
  • Pęczak z dynią i grillowanym kurczakiem
  • Kasza gryczana z kurczakiem, dynią i jarmużem
  • Kaszotto z leśnymi grzybami, czipsami z jarmużu i świeżym rozmarynem
  • Szybka tarta z brokułami 
  • Knedle ziemniaczane z morelami lub śliwkami
  • Spaghetti z warzywami w sosie śmietanowo-serowym
  • Bataty zapiekane z boczniakami i serem żółtym
  • Gołąbki z kaszą gryczaną z grzybami w śmietanie

Kliknij w przycisk "zobacz galerię" i przesuwaj zdjęcia w prawo - naciśnij strzałkę lub przycisk NASTĘPNE. 

Jesienią wyprawa na targ czy na stoisko z warzywami to czysta przyjemność. Półki i ławy uginają się od pięknych i smakowitych jesiennych rarytasów. Oczy cieszą czerwone i zielone jabłka, gruszki, a także soczyste śliwki. Marchewki, buraki i pietruszka są teraz wyjątkowo jędrne i świeże. A nad wszystkim królują pokaźne dynie. Październik to miesiąc, kiedy zdecydowanie warto sięgnąć po sezonowe dary natury!

Kreatywność zależna od płci? Zobacz wyniki badania

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie