3/9

Miękkie pierniczki na ostatnią chwilę Doroty WójcickiejSkładniki80 g miękkiego masła1/2 szklanki miodu1/2 szklanki cukru1 duże jajko3 szklanki mąki pszennej

Dorota Wójcicka

Poprzednie Następne
Przeglądaj również za pomocą strzałek na klawiaturze Poprzednie Następne

Miękkie pierniczki na ostatnią chwilę Doroty Wójcickiej

Składniki
80 g miękkiego masła
1/2 szklanki miodu
1/2 szklanki cukru
1 duże jajko
3 szklanki mąki pszennej (400 g)
1 zaokrąglona łyżeczka sody
1 łyżeczka cynamonu
1 zaokrąglona łyżeczka przyprawy do piernika
1/4 łyżeczki soli
1 łyżka jogurtu naturalnego

Wykonanie
Do miski wsypać mąkę, cukier, dodać masło, miód, jajko, sodę, cynamon, przyprawę do piernika, sól i jogurt, wyrobić jednolite ciasto. Odstawić na pół godziny. Rozwałkować na grubość ok. 3 mm, wykrawać dowolne kształty. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 8-10 minut.
Wystudzone można polać lukrem lub rozpuszczoną czekoladą. Wróć do artykułu

Najnowsze wiadomości

reklama

Polecamy

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3