Wykonanie: Udka kurczaka ugotować do miękkości, wystudzić i obieramy mięso. Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente - wg przepisu na opakowaniu. Fasolkę szparagową ugotować z dodatkiem soli około 15 minut (do miękkości). Ostudzić lekko i przekroić na pół. Sałatę wymyć i potargać na małe cząstki, podobnie liście szpinaku. Sałatę, mięso, fasolkę, szpinak, pokrojone drobno suszone pomidory oraz groszek cukrowy połączyć z sosem balsamicznym, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Podawać od razu po przygotowaniu.
Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji.
Zaloguj się lub załóż konto
Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.
Podaj powód zgłoszenia
J
Jan
Sałatka jest pycha, robi wrażenie na gościach, ale tylko z makaronem od lubelli ;-)