4 z 8
Poprzednie
Następne
Przepisy na grilla. Zobacz TOP 7 naszych propozycji na grilla [PRZEPISY]
Mięsna szpadka w trzech smakach
Składniki:
100 g filetu z indyka
100 g polędwiczki wieprzowej
100 g schabu bez kości
2 łyżki oleju
musztarda sarepska
Przyprawy:
do indyka: sól, kurkuma, miód, musztarda, imbir
do polędwiczki: sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, czosnek, majeranek
do schabu: sól, papryka słodka, płatki chilli, zioła prowansalskie
Wykonanie:
Mięso oczyścić z błonek, umyć, lekko rozklepać tłuczkiem, doprawić poszczególnymi przyprawami, a następnie natłuścić olejem i odstawić do lodówki na minimum godzinę. Każdy kawałek nadziać na dwie szpadki do szaszłyków i zgrillować na średnio rozgrzanym ruszcie z obydwu stron. Podawać z musztardą sarepską.