Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
4 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Mięsna szpadka w trzech smakach...

Przepisy na grilla. Zobacz TOP 7 naszych propozycji na grilla [PRZEPISY]

Mięsna szpadka w trzech smakach

Składniki:

100 g filetu z indyka
100 g polędwiczki wieprzowej
100 g schabu bez kości
2 łyżki oleju
musztarda sarepska

Przyprawy:

do indyka: sól, kurkuma, miód, musztarda, imbir
do polędwiczki: sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, czosnek, majeranek
do schabu: sól, papryka słodka, płatki chilli, zioła prowansalskie

Wykonanie:
Mięso oczyścić z błonek, umyć, lekko rozklepać tłuczkiem, doprawić poszczególnymi przyprawami, a następnie natłuścić olejem i odstawić do lodówki na minimum godzinę. Każdy kawałek nadziać na dwie szpadki do szaszłyków i zgrillować na średnio rozgrzanym ruszcie z obydwu stron. Podawać z musztardą sarepską.

Zobacz również

W parku handlowym przy Chorzowskiej w Bytomiu otwarto pierwszy sklep - to Action!

W parku handlowym przy Chorzowskiej w Bytomiu otwarto pierwszy sklep - to Action!

Ewa Siwiec i Michał Malinowski laureatami Turnieju Wiedzy o Starachowicach [ZDJĘCIA]

Ewa Siwiec i Michał Malinowski laureatami Turnieju Wiedzy o Starachowicach [ZDJĘCIA]

Polecamy

Roślinne śniadaniówki? Tak!

Roślinne śniadaniówki? Tak!

Rajd Tysiąca Minut. Zabytkowe klasyki przejadą przez Beskid Wyspowy i Sądecki

Rajd Tysiąca Minut. Zabytkowe klasyki przejadą przez Beskid Wyspowy i Sądecki

Polskie osady wciąż w grze o igrzyska. Trwają mistrzostwa Europy, niebawem finały

Polskie osady wciąż w grze o igrzyska. Trwają mistrzostwa Europy, niebawem finały