Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przepisy wielkanocne. Sos do jajek. Wielkanocny sos chrzanowy z rzeżuchą [PRZEPIS]

mad
Agnieszka Sznejder
Przepis na sos chrzanowy z dodatkiem rzeżuchy do jajek.

Sos do jajek na Wielkanoc. - Do jajka polecam sos chrzanowy z dodatkiem ogórka kiszonego, jogurtu greckiego i pysznej zielonej rzeżuchy – mówi Agnieszka Sznajder, autorka bloga Apetyczna Babeczka.

Składniki

  • korzeń chrzanu (ok. 10 cm), zastępczo chrzan gotowy ze słoiczka ok. 2-3 łyżeczki
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki jogurtu greckiego lub innego gęstego jogurtu (jeśli nie liczycie kalorii możecie dodać śmietanę 18 proc.)
  • 2 ogórki kiszone
  • 2 łyżeczki musztardy
  • rzeżucha
  • pieprz

Wykonanie
Ogórki drobno pokroić, dobrze wyrośniętą rzeżuchę ściąć nożyczkami. Chrzan obrać i zatrzeć na drobnej tarce. Połączyć wszystkie składniki, doprawić. Gotowy sos można udekorować rzeżuchą. 

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Śmieciowe jedzenie zabiera pamięć

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska