Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Papryka marynowana Barbary Stachurskiej...
fot. pixabay.com

Przetwory na zimę. 7 propozycji naszych Czytelników na domowe przetwory [PRZEPISY]

Papryka marynowana Barbary Stachurskiej

Składniki
papryka
ocet
sól
cukier
ziele angielskie
liść laurowy
oliwa
suszone goździki

Wykonanie
Paprykę, najlepiej mięsistą czerwoną, umyć, wyciągnąć gniazda nasienne i pokroić w paseczki. Można też dzielić na większe części. Ułożyć w wyparzonych słoikach. Do każdego dodać ziarenko ziela angielskiegi, liść laurowy i kilka suszonych goździków.
Zalewa – zagotować 3,5 litra wody, pół litra octu, 12 łyżek cukru, 6 łyżek soli, ziele angielskie i liść laurowy.
Gorącą zalewą zalać paprykę, dolać trochę oliwy, zakręcić i pasteryzować przez około 10 minut. Tak przygotowana papryka jest twarda i jędrna.

Zobacz również

Rusza sprzedaż biletów na mecze Polaków w Euro 2024 - kiedy, gdzie i w jakich cenach?

NOWE
Rusza sprzedaż biletów na mecze Polaków w Euro 2024 - kiedy, gdzie i w jakich cenach?

W Inowrocławiu pędził ponad 100 km/h. Dostał mandat 3000 zł i 18 punktów karnych!

NOWE
W Inowrocławiu pędził ponad 100 km/h. Dostał mandat 3000 zł i 18 punktów karnych!

Polecamy

Fatalne wiadomości dla Wisły Kraków. Poważna kontuzja czołowego zawodnika

Fatalne wiadomości dla Wisły Kraków. Poważna kontuzja czołowego zawodnika

Policjanci weszli do mieszkania, a tam 29 ciastek z... marihuaną

Policjanci weszli do mieszkania, a tam 29 ciastek z... marihuaną

Xavi pozwał dziennikarza, który zarzucił mu wysyłanie „nieprzyzwoitych wiadomości”

Xavi pozwał dziennikarza, który zarzucił mu wysyłanie „nieprzyzwoitych wiadomości”