Przetwory na zimę. Pasta wielowarzywna na zimę do słoików [PRZEPIS]
opr. Magda Smoleń
Pasta wielowarzywna na zimę do słoików. Zobaczcie przepis!
Fot. Małgorzata Bykowska
Świetna na kanapki jak i również do wykorzystania na leczo lub różnych sosów. Składniki dajemy według uznania.
Przepisem na pastę wielowarzywną podzieliła się nasza Czytelniczka Małgorzata Bykowska.
Składniki:
cukinia i kabaczek (ile mamy)
papryka (mogą być różne kolory)
marchew
pietruszka (korzeń i natka)
seler
por
pomidory bez skórki
Sposób wykonania: Wyczyścić warzywa, zatrzeć na grubych oczkach(ale nie łączyć ich). Dusić je według kolejności podanej w spisie na oleju rzepakowym (pomidory sparzyć i obrać ze skórki). Doprawić do smaku solą, świeżymi ziołami (tymianek, oregano, rozmaryn - według uznania). Zmiksować blenderem. Zakręcić na gorąco do słoików i zapasteryzować.
Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji.
Zaloguj się lub załóż konto
Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.