Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Sałatka z czerwonej kapusty na zimę...
fot. Koło Gospodyń Wiejskich z Woli Zabierzowskiej

Przetwory. Sałatki na zimę do słoika. TOP 10 sprawdzonych przepisów naszych Czytelników

Sałatka z czerwonej kapusty na zimę

Składniki
1 kg czerwonej kapusty
30 dag jabłek (kwaśnych)
15 dag cebuli
1 lit wody
1 łyżka cukru
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka kwasku cytrynowego
2-3 goździki

Wykonanie
Kapustę poszatkować, skropić wodą z kwaskiem włożyć do garnka i podgrzewać. Cebulę pokroić w krążki i zagotować 5 minut (oddzielnie), po tym czasie odcedzić i dodać do kapusty. Jabłka zetrzeć na tarce na dużych oczkach i połączyć wszystkie składniki. Wszystko razem dusić około 10 minut. Po tym czasie włożyć kapustę do słoików razem z powstałą zalewą.
Słoiki zagotować (litrowe 25 minut, mniejsze 20 minut).
Przepis Koła Gospodyń Wiejskich z Woli Zabierzowskiej

Zobacz również

Mali goście wspólnie przygotowywali posiłek w redakcji Dziennika Zachodniego

Mali goście wspólnie przygotowywali posiłek w redakcji Dziennika Zachodniego

285 prób naruszenia państwowej granicy w ciągu dwóch dni!

285 prób naruszenia państwowej granicy w ciągu dwóch dni!

Polecamy

Giroud zajął miejsce Lewandowskiego w „Fabryce Snów”

Giroud zajął miejsce Lewandowskiego w „Fabryce Snów”

Jak pojedzie linia 503? Mieszkańcy Górki Narodowej proponują zmianę

Jak pojedzie linia 503? Mieszkańcy Górki Narodowej proponują zmianę

Czy witaminę D powinno się brać cały rok? Wiele zależy od trybu życia

Czy witaminę D powinno się brać cały rok? Wiele zależy od trybu życia